Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de beurre fondu, et un peu pour la plaque
- 3 œufs
- 120 g de farine de blé
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 1 pincée de sel
- 40 g de fromage type Roquefort, ou autre fromage bleu, coupé en morceaux
- 30 g de gruyère râpé
- 60 g de jambon cru, coupé en dés
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 199.1 kJ / 47.7 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 3.1 g
- Tłuszcz
- 2.9 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Cake pesto-mozzarella
45min
Minicakes chorizo-feta
35min
Cookies au chèvre et au thym
40min
Cake tendre mozza jambon
1h 20min
Muffins pistou-pistache
40min
Minicakes chorizo-ciboulette
1h
Madeleines au bleu d'Auvergne
30min
Moelleux bretons cumin-carotte
1h 15min
Muffins petits pois, menthe et comté
45min
Petits croustillants chèvre-olive
20min
Bouchées au chèvre et chorizo
30min
Ficelle apéro aux lardons et au comté
3h 45min