Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g rice
- 250 g white fish fillets (e.g plaice), skinless, boneless, cut in pieces
- 100 g carrots, cut in pieces
- 150 g white cabbage, cut in pieces
- 100 g olive oil
- 300 g tomatoes, quartered
- 80 g onions, halved
- 4 garlic cloves
-
1
serrano chilli, halved
lub 1 fresh jalapeño chilli, halved - 2 Tbsp cider vinegar
- 100 g pitted black olives
- 20 g pickled capers
- 5 sprigs fresh parsley, leaves only
- 3 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1 - 2 fish stock cubes (for 0.5 l each), to taste
- ¼ tsp fine sea salt, or to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1748 kJ / 418 kcal
- Białko
- 14.3 g
- Węglowodany
- 24.2 g
- Tłuszcz
- 29.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tuna, Courgette and Red Pepper Lasagne
35min
Smoked Salmon and Courgette Pasta
35min
Mexican Turkey Chilli
40min
Chicken with Herb Salsa and White Bean & Rocket Pesto Salad
55 Min
Tomato basil chicken stew
35min
Brodet (Fish stew)
1 Std. 15 Min
Bloody Mary Soup
25 Min
Salt Cod with Spinach and Chickpeas
45min
Moroccan Beef Stew with Couscous
40min
Trapanese Couscous with Fish, Tomatoes and Almonds - Couscous alla trapanese con pesce, pomodori e mandorle
1h
Rice with Cod, Kidney Beans and Spinach
30min
Marmitako (Spanish Tuna Stew)
30min