Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g rice
- 250 g white fish fillets (e.g plaice), skinless, boneless, cut in pieces
- 100 g carrots, cut in pieces
- 150 g white cabbage, cut in pieces
- 100 g olive oil
- 300 g tomatoes, quartered
- 80 g onions, halved
- 4 garlic cloves
-
1
serrano chilli, halved
lub 1 fresh jalapeño chilli, halved - 2 Tbsp cider vinegar
- 100 g pitted black olives
- 20 g pickled capers
- 5 sprigs fresh parsley, leaves only
- 3 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1 - 2 fish stock cubes (for 0.5 l each), to taste
- ¼ tsp fine sea salt, or to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1748 kJ / 418 kcal
- Białko
- 14.3 g
- Węglowodany
- 24.2 g
- Tłuszcz
- 29.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rice with Cod, Kidney Beans and Spinach
30min
Pork with Spinach Lentils
20min
Salmon and Asparagus Rice Salad
40min
Salmon and Potato Bake with Dill
1h 15min
Tuna, Courgette and Red Pepper Lasagne
35min
Chicken, Chorizo and Chickpea Stew
40min
Orange Salmon with Broccoli Couscous
25min
Beef with Mushrooms
30min
Marmitako (Spanish Tuna Stew)
30min
Pollock with Potatoes, Savoy Cabbage and Citrus Sauce
1h
Salt Cod with Spinach and Chickpeas
45min
Louisiana Rice and Shrimp
25min