Zucca Kabocha ripiena di salsiccia

Zucca Kabocha ripiena di salsiccia

4.4 13 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
12 porzioni

Składniki

  • 1 zucca Kabocha (1500-2000 g )
    1 zucca invernale, (1500-2000 g )
  • olio extravergine di oliva q.b.
  • 280 g di pane raffermo a dadini (1-2 cm)
  • 30 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 30 g di pangrattato
  • 200 g di cipolla rossa a pezzi
  • 85 g di carota pelata e a pezzi
  • 85 g di sedano a pezzi
  • ½ cucchiaino di sale
  • 3 foglie di salvia fresca lavate
  • ¼ di cucchiaino di pepe nero macinato
  • 110 g di bieta rossa tagliata a striscioline
  • 110 g di luganega spellata e a pezzi
  • 1 cucchiaio di sciroppo di acero (opcjonalnie)
  • 60 g di mirtilli rossi disidratati
  • 60 g di pinoli sgusciati
  • 1 cucchiaino di senape di Digione

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 9 g
Kalorie 1092 kJ / 261 kcal
Tłuszcz 11 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 35 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...