Scharfe Garnelensuppe

Scharfe Garnelensuppe

4.5 30 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen

Składniki

  • Riesengarnelen, roh, ungeschält
    350 g
  • Zitronengras, frisch in Stücken (3 cm)
    3 Stängel
  • Kaffir-Limettenblätter, frisch (siehe Tipp)
    6
  • Galgant, frische Wurzel (ca. 5-7 cm), in Scheiben
    1 Stück
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    4 TL
    2 Gemüsesuppenwürfel (für je 0,5 l)
  • Wasser
    1000 g
  • Limettensaft
    50 g
  • Kaffir-Limettenblätter, frisch
    4
  • Fischsauce
    30 g
  • Frühlingszwiebeln in Ringen (5 mm)
    2
  • frische rote Chilischoten entkernt, in Streifen
    2
  • frische Shiitakepilze geviertelt
    150 g
  • Reisglasnudeln
    80 g
  • frischer Koriander Blättchen abgezupft
    1 EL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 185 kcal / 774 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 1 g
Węglowodany 30 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 0.3 g
Sód 1106 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...