Ravioli di ricotta al sugo di agnello

Ravioli di ricotta al sugo di agnello

4.7 9 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porzioni

Składniki

Pasta
  • 200 g farina tipo 0 + q.b. per infarinare
  • 2 uova
  • 1 cucchiaino olio extravergine di oliva
  • 1 cucchiaino di Parmigiano Reggiano grattugiato
  • 1 cucchiaino di sale
Ripieno
  • 1 pezzettino di scorza di limone preferibilmente biologico
  • 4 rametti di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
  • 400 g di ricotta fresca scolata
  • 1 uovo
  • 1 cucchiaio zucchero
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
Ragù di agnello
  • 1 spicchio di aglio
  • 30 g di cipolla
  • 20 g olio extravergine di oliva + q.b. per ungere
  • 600 g di polpa di agnello parte della coscia, disossata e a bocconcini
  • 700 g di passata di pomodoro
  • 100 g di acqua
  • 2 rametti di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
  • 1 - 1 ½ cucchiaino di sale a piacere
  • 2 - 3 cucchiai di Parmigiano Reggiano grattugiato a piacere
    2 - 3 cucchiai di pecorino grattugiato, a piacere

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 0 mg
Białko 57.4 g
Kalorie 3482 kJ / 832.3 kcal
Tłuszcz 41.4 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 61.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...