Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 Schalotten (ca. 70 g)
- 30 g Butter
- 200 g Kartoffeln, in Stücken
- 350 g Staudensellerie, in Stücken
- 1 Apfel, geschält, entkernt, geviertelt (ca. 140 g)
- 250 g trockener Weißwein
- 600 g Wasser
-
1
EL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - ¾ TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- 1 Msp. Pfeffer
- 3 Prisen Muskat, gerieben
- 16 Garnelen, roh, mittelgroß, geschält, entdarmt, frisch oder TK, aufgetaut
- Chiliflocken zum Würzen
- 100 g Sahne
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1302 kJ / 311 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 4.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Staudensellerie-Birnen-Schaumsuppe
50 min
Knollenselleriesuppe mit Räucherforelle
50 min
Forellencremesuppe
40 Min
Selleriecremesuppe mit Kräuterseitlingen
45 Min
Porree-Meerrettich-Cremesuppe
50 min
Kopfsalat-Schaumsuppe mit Forellenklößchen
50 min
Bärlauchsuppe mit Lachs
30 Min
Fenchel-Lachs-Suppe
35 Min
Wirsingcremesuppe mit Weißwein
45 Min
Apfel-Sellerie-Cremesuppe
40 Min
Meerrettichsuppe
45 Min
Apfel-Sellerie-Suppe
40 Min