Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 Fenchel, klein (800 g)
- 500 g Wasser
- 1 ½ - 2 TL Salz
- 1 Knoblauchzehe
- 4 Schalotten
- 45 g Balsamico, hell
- 100 g Sahne
- 3 Prisen weißer Pfeffer, gemahlen
- 3 - 4 TL Honig, flüssig
- 12 Datteln, entkernt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 801 kJ / 191 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 8.1 g
Alternatywne przepisy
Apfel-Walnuss-Salat mit Staudensellerie
20 Min
Lauwarmer Pastinakensalat
1 godz. 5 min
Bulgursalat mit Fenchel und Orangen
35 min
Rote-Bete-Birnen-Salat
10 min
Spargelragout
50 Min
Bohnen-Gurken-Salat mit Buttermilch-Minz-Dressing
40 min
Schwarzwurzeln mit Curry-Hollandaise
1 godz.
Gedämpfter Chicorée in Orangenmarinade
30 min
Veltliner Kraut mit Trauben
1 godz. 45 min
Ei-Sauce zu gekochtem Spargel
10 min
Linsen-Fenchel-Salat mit Frühlingszwiebeln und Ananas
1 godz.
Radieschen-Gurken-Salat mit Räucherlachs
40 min