Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 Fenchel, klein (800 g)
- 500 g Wasser
- 1 ½ - 2 TL Salz
- 1 Knoblauchzehe
- 4 Schalotten
- 45 g Balsamico, hell
- 100 g Sahne
- 3 Prisen weißer Pfeffer, gemahlen
- 3 - 4 TL Honig, flüssig
- 12 Datteln, entkernt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 801 kJ / 191 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 8.1 g
Alternatywne przepisy
Blumenkohl-"Couscous"-Salat
10min
Kohlrabi-Zuckerschoten-Salat
3h 45min
Lauwarmer Romanescosalat
40min
Kohlrabi-Birnen-Salat
35min
Rote-Bete-Salat mit Apfel
10min
Waldorfsalat
30min
Rotkohl-Birnen-Slaw mit Koriander
5min
Spinat-Radieschen-Salat
15min
Gurkensalat mit Wakame-Algen
40min
Spitzkohl-Radieschen-Apfel-Slaw
30min
Blumenkohl-Dattel-Salat
1h 30min
Rote-Bete-Birnen-Salat
10min