Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g Zwiebeln, halbiert
- 3 Knoblauchzehen
- 150 g Kartoffeln, mehligkochend, in Stücken
- 500 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 5 Tropfen Worcester-Sauce
- 100 g Brunnenkresse
- 30 g Crème fraîche
- Croûtons zum Servieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 509 kJ / 122 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kohlrabisuppe
45min
Rote-Bete-Suppe mit Kräuter-Grieß-Klößchen
1 Std. 10 Min
Basilikum-Kartoffelsuppe kalt oder warm
40min
Frühlingszwiebel-Porree-Cremesuppe
40min
Kohlrabi-Cremesuppe
35min
Petersilienwurzel-Suppe mit Rote-Linsen-Püree
1h
Kartoffel-Senf-Cremesuppe mit Setzei
45min
Rucola Suppe
25min
Selleriecremesuppe mit Chilibutter
30min
Paprikasüppchen mit Basilikumschaum
35min
Kohlrabi-Cremesuppe mit Räucherlachs
40min
Apfel-Sellerie-Suppe
40min