Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g Salatgurke, in Stücken
- 2 Avocados
- 2 Zitronen, unbehandelt, Saft ausgepresst und Schale abgerieben
- 2 - 3 TL Salz
- 450 g Joghurt, 3,5% Fett
- 15 g scharfer Senf
- 45 g Balsamico, hell
- 200 g Wasser
- weißer Pfeffer, gemahlen, zum Würzen
- 100 g Crème fraîche
- 2 EL Dill, abgezupft
- 4 EL rote Paprika, in kleinen Würfeln
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 623 kJ / 148 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gazpacho
20 Min
Kalte Avocadosuppe mit gebratenen Tomaten
20 Min
Gurkenkaltschale
2h 15min
Gurkenkaltschale
15 Min
Kalte Paradeiser-Erdbeer-Suppe mit Basilikumcreme
50min
Wassermelonen- Gazpacho
1 Std. 30 Min
Gurken-Melonen-Suppe
40min
Kalte Gurkensuppe
15 Min
Gazpacho à la Sansibar mit Avocadotatar
30min
Gurkenkaltschale mit Avocado
1 Std. 20 Min
Gazpacho Andalusia
40min
Apfel-Sellerie-Suppe
40min