Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mürbeteig
- 150 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 70 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 50 g Wasser
- ½ TL Salz
Belag und Fertigstellung
- 150 g Grünkohl, ohne Strunk, in Stücken (2-3 cm)
- 2 Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 4 Stängel Petersilie, abgezupft
- 2 EL Öl
- 100 g Katenschinkenwürfel
- 200 g Frischkäse
- 3 Eier
- ¼ - ½ TL Salz (siehe Tipp)
- ½ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1371 kJ / 328 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 1.8 g
Alternatywne przepisy
Grünkohltarte
2h
Rote-Bete-Zwiebel-Kuchen
1h 15 min
Quiche mit Schwarzwurzeln und Gruyère
1h 20 min
Grünkohl-Kartoffel-Frittata
1h 10min
Steckrüben-Pie
1h 50 min
Vollkorn Mangold-Quiche
1h 30min
Rote-Bete-Tarte mit Feta
1h 20 min
Chinakohl-Pizza
1h 40min
Rosenkohl-Hefe-Kuchen
2h
Kürbis-Sellerie-Quiche
2h
Rote-Bete-Schinken-Tarte
1h 20 min
Kürbis-Tarte
2h 35 min