Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Parmesan, in Stücken
- ½ Bund Petersilie, ohne Stiele
- 2 Zwiebeln, klein, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 500 g Petersilienwurzeln, in Stücken
- 100 g Möhren, in Stücken
- 200 g Risottoreis
- 550 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 1 TL Curry, mild
- ½ TL Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
- 20 g Butter
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1556 kJ / 372 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 7.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Grünkohlrisotto
40min
Rote-Bete-Risotto mit Ziegenkäse
40min
Porree-Risotto mit Walnuss-Serrano-Crunch
40min
Rotkohl-Risotto
50min
Wirsing-Risotto mit Spiegelei
50min
Gelbe-Bete-Risotto
2 Std.
Mangold-Polenta-Auflauf mit Ricotta
1小时
Kürbisrisotto
55min
Fenchel-Risotto
40min
Grünkohl-Risotto
50min
Mangoldrisotto
50min
Petersilien-Risotto mit Roter Bete
35min