Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g Wasser
- 600 g Gelbe Bete, mit Schale (ca. 10 cm Ø)
- 60 g Parmesan, in Stücken
- 2 Schalotten
- 20 g Öl
- 250 g Risottoreis (ca. 18-20 Minuten Garzeit)
- 150 g Weißwein
- 600 g Geflügelfond
- ½ TL Salz
- 20 g Butter
- 40 g Rucola
- 80 g Ziegenfrischkäse, zerzupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2571 kJ / 614 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 6.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wirsing auf Pastinakenpüree mit Cranberrys und Walnüssen
35 Min
Rote-Bete-Zwiebel-Kuchen
1h 15min
Petersilienwurzel-Risotto
40 Min
Fenchel-Risotto
40 Min
Grünkohl-Risotto
50 min
Quiche mit Schwarzwurzeln und Gruyère
1 Std. 20 Min
Vollkorn Mangold-Quiche
1 Std. 30 Min
Topinamburpüree
40 Min
Mangoldrisotto
50 min
Rote-Bete-Tarte mit Feta
1 Std. 20 Min
Rote-Bete-Schinken-Tarte
1 Std. 20 Min
Grünkohl-Quiche
1 Std. 30 Min