Urządzenia i Akcesoria
Masala Kaddu (Kürbis Curry)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen
Składniki
-
Olivenöl30 g
-
rote Chilischoten, getrocknet (z.B. Kashmiri)2
-
Schwarzkümmel-Samen½ TL
-
Zwiebeln geviertelt300 g
-
Kürbisfleisch gewürfelt (1 cm)450 g
-
Kurkuma, gemahlen½ TL
-
Chilipulver nach Geschmack¼ - ½ TL
-
Salz½ TL
-
Naturjoghurt (opcjonalnie) zum Servieren4 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
2 g
Kalorie
492 kJ /
118 kcal
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Die Aromen Indiens
72 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Dal
1 godz. 50 min
Kokosnuss Dhal
25 min
Gemüse Biryani
50 min
Chana Masala
45 min
Karibisches Curry
45 min
Auberginen-Kokos-Erdnuss-Curry
30 min
Kichererbsen und Tomaten Rogan Josh
25 min
Tarka Dal
9 godz. 5 min
Auberginen-Linsen-Curry
30 min
Kürbis-Korma
1 godz.
Kartoffel-Curry-Topf mit Kichererbsen
30 min
Süßkartoffel-Spinat-Curry mit Blumenkohlreis
40 min