Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Haselnüsse
-
120
g Scamorza, in Stücken
lub 120 g Bergkäse, in Stücken - 1 Zwiebel, halbiert
- 30 g Pflanzenöl
- 300 g Grünkohl, TK
- 250 g Risottoreis
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 700 g Wasser, kochend heiß
- ½ TL Salz
- 5 Prisen Pfeffer
- 20 g Butter
- 2 TL geriebene Zitronenschale, Bio
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2376 kJ / 567 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 29 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fenchel-Risotto
35min
Rote-Bete-Risotto mit Ziegenkäse
40min
Petersilienwurzel-Risotto
40min
Erbsen-Risotto
50min
Gelbe-Bete-Risotto
2h
Spinat-Risotto mit Ziegenkäse
35min
Fenchel-Risotto
40min
Grünkohl-Risotto
50min
Grünkohl-Risotto
40min
Mangoldrisotto
50min
Rote-Bete-Tarte mit Feta
1h 20min
Petersilien-Risotto mit Roter Bete
35min