Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte brisée
- 75 g de beurre demi-sel
- 150 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 1 pincée de sel
- 50 g d'eau
La garniture
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 250 g de sirop d'érable
- 50 g de fécule de maïs
- 2 œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1445.1 kJ / 346.2 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 18.1 g
- Błonnik
- 0.8 g
Alternatywne przepisy
Beef and ale pie
3sa 20 dk
Confiture de pommes à la pâte d'amande
25 min
Pain de Gênes
1h
Liqueur de vin chaud
20 min
MARS - La crème et le gâteau espagnol de ma grand-mère - Richard Toix
1h 5min
Cheesecake praliné
4h
Glace au sirop d'érable
6h 15min
Crème de maïs au cumin
30 min
Tarte au riz à la normande
1h 25min
Bœuf aux cacahuètes
25 min
Tarte sucrée au potiron
1h
Tarte chocolat café
3h 15min