Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte brisée
- 75 g de beurre demi-sel
- 150 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 1 pincée de sel
- 50 g d'eau
La garniture
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 250 g de sirop d'érable
- 50 g de fécule de maïs
- 2 œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1445.1 kJ / 346.2 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 18.1 g
- Błonnik
- 0.8 g
Alternatywne przepisy
Gâteau de rêve danois
1h
Tourte de canard aux fruits épicés
1h 30min
Tarte sucrée du Berry
1h
Mug cake aux pommes et aux raisins secs
25min
Le gâteau de Peau d'Ane
1h 15min
Carrés gourmands aux abricots
3 godz.
Gâteau courge, pomme et flocons d'avoine
1h 15min
Pain de Gênes
1h
Muffins à la semoule de maïs
20min
Tarte sucrée au potiron
1h
Kardemummabullar
5h
Biscuits aux canneberges et aux amandes (métrique)
1h 20min