Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 - 15 g de beurre, pour les ramequins
- 150 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 4 œufs
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 15 g de fécule de maïs
- 10 g de cacao en poudre non sucré
- le zeste d'une orange non traitée
- 100 g de sucre en poudre, et un peu pour les ramequins
- 15 - 20 g de sucre glace maison (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2339 kJ / 560 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse au chocolat et dentelles à l'orange
3 godz. 10 min
Marquise au chocolat
2h 25min
Tartelette courgette-brebis
50 min
Soufflé au chocolat
40 min
Parfait chocolat et thé fleuri
3h 55min
Tarte au potiron, feta et oignons caramélisés
1 Std. 10 Min
Gratin dauphinois comme un tiramisu - Christophe Aribert
50 min
Granité framboise-violette
2 Std. 15 Min
Soupe glacée aux amandes
1 godz. 15 min
Cabillaud en croûte de sel et petits pois (Demi-finale Thermostars 2017 - Zone 1)
1h 45min
Sucettes au chocolat blanc et à la noix de coco
Brak ocen
Mystère au chocolat
8 godz. 30 min