![Focaccia à la crème de fromage Focaccia à la crème de fromage](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/85487.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 160 g d'eau
- 30 g de saindoux
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 1 c. à café de sucre en poudre
- 300 g de farine de blé
- 1 c. à café de sel
- 10 - 20 g d'huile d'olive extra vierge
La crème de fromage
- 200 g de fromage crescenza, coupé en morceaux (voir "Conseil(s)")
- 200 g de gorgonzola, coupé en morceaux
- 1 - 2 c. à soupe d'anchoïade (pâte d'anchois)
- 150 g d'olives taggiasca dénoyautées (voir "Conseil(s)")
- 2 c. à soupe d'huile d'olive extra vierge
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 3067 kJ / 733 kcal
- Białko
- 29.2 g
- Węglowodany
- 59.7 g
- Tłuszcz
- 43.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizza Margherita
2ч. 10 мин.
Focaccia aux olives
3ч.
Tarte provençale
1h 15min
Focaccia croquante
3ч.
Hamburger au poulet
4h 30min
Pain à la feta et aux olives
5h 15min
Pizza Frescolina
1h 40min
Focaccia au thym
3ч.
Focaccia croustillante
1h 55min
Pizza au fromage et aux lardons
1ч. 30 мин.
Focaccia apulienne
2h 40min
Focaccia à l'oignon
3 godz. 15 min