Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 10 g d'huile d'olive extra vierge, pour huiler
- 350 g d'eau
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 1 c. à café de sucre en poudre
- 400 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 200 g de semoule de blé dur fine
- 2 c. à café de sel
La garniture
- 60 g d'huile d'olive extra vierge
- 400 g de tomates olivette, émincées en tranches
- 1 gousse d'ail, émincée en tranches
- 1 c. à soupe d'origan déshydraté
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1862 kJ / 445 kcal
- Białko
- 12.3 g
- Węglowodany
- 78.9 g
- Tłuszcz
- 11.1 g
- Błonnik
- 4.7 g
Alternatywne przepisy
Focaccia aux oignons
2 godz. 15 min
Focaccia des Pouilles
1 Std. 10 Min
Focaccia apulienne
2 godz. 40 min
Focaccia croustillante
1h 55min
Focaccia aux olives
2h
Focaccia à la crescenza
1h 45min
Focaccia aux olives
3h
Focaccia à la crème de fromage
Brak ocen
Focaccia au romarin et huile d'olive
3h 15min
Focaccia au thym et huile d'olive
1h 55min
Focaccia à l'oignon
3h 15min
Focaccia au thym
3h