Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de farine de blé
- 70 g de sucre en poudre
- 100 g amande décortiquée
- 50 g noisette
- 200 g de blé en grains
- 2 sachets de levure boulangère sèche
- 20 g de cacao en poudre
- ½ c. à café de sel
- 100 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 80 g de canneberges déshydratées
- 60 g de flocons d'avoine
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 730 kJ / 174 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 3.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baguette viennoise
4 Std. 25 Min
Sablés aux farines de sarrasin et lentille
3 godz. 35 min
Pain express
1h 15min
Pain au lait
2h 20min
Pain de campagne
2h
Yaourts et noix de pécan caramélisées
13h 30 min
Le pain bannique
30 Min
Speculoos maison
4h 30min
Pain au lait à la crème vanillée
40 Min
Pain de mie aux graines
6h
Le pain de type 80 (Bruno Dinel)
3h 5min
Pain rapide aux trois graines façonnage marguerite
1h 25min