Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 4 carciofi, puliti e privati del fieno interno
- 200 g di petto di pollo
- 1 arancia, preferibilmente biologica, pelata al vivo
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 60 g di succo di arancia
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico pepe nero macinato fresco
- 6 - 8 foglie di radicchio, pulite e a listarelle (1 cm)
- 100 g di insalata valeriana, lavata e asciugata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 941 kJ / 229 kcal
- Białko
- 16.4 g
- Węglowodany
- 10.6 g
- Tłuszcz
- 13.2 g
- Błonnik
- 8.7 g
Alternatywne przepisy
Salmone fresco in insalata di fagiolini e uova
40min
Insalata di riso verde ai gamberi
1h 50min
Insalata di pollo e carciofi all'arancia
1h
Insalata tiepida di farro, arancia, feta e sesamo nero
35 Min
Cereali misti con taccole e sgombri
40min
Riso venere con radicchio rosso e pollo
3 Std. 30 Min
Carpaccio di melanzane
45min
Riso Venere al profumo di mare
1h
Insalata di salmone e gamberi rossi con pesto di basilico
1h
Riso venere integrale con asparagi e mazzancolle
1h 10min
Insalatona di fagiolini, tonno e uova
30 Min
Insalata di pesce spada e pinoli
40min