Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 cucchiai di olio extravergine di oliva
- 200 - 250 g di cipolle, a fette sottili
- 800 g di carne di manzo (tipo lombo, coppa o spalla), a cubetti (2-3 cm)
- 150 g di bacon affumicato, a fette
- 3 spicchi di aglio
- 400 g di carote a rondelle (1 cm)
- 250 g di vino rosso (tipo di Borgogna)
- 250 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe macinato
- 1 mazzetto di erbe aromatiche fresche miste (tipo alloro, timo e prezzemolo)
- 200 g di funghi champignon freschi a fette
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1579 kJ / 377 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 21 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Goulash alla birra doppio malto
1óra 15p
Stufato di manzo con purè di patate e carote
1 godz. 30 min
Agnello al vino
40 min
Bocconcini di maiale alle cipolle
50min
Maiale allo zenzero
25 min.
Vitello piccante con peperoni e prezzemolo
35p
Gamberi alla guineana
25 min.
Zuppa di pollo e funghi
55min
Spezzatino di agnello con cipolle
55min
Goulash ungherese
1j 45 menit
Spezzatino di reale alle olive
1h 20min
Gulash tirolese
1 godz. 30 min