Zuppa di pollo alla messicana

Zuppa di pollo alla messicana

3.9 21 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • 150 g di cipolla in quarti
  • 100 g di carote pelate e a pezzi (2 cm circa)
  • 30 g di gambo di sedano a pezzi
  • 400 g di acqua
  • 300 g di passata di pomodoro
  • 200 g di zucchine a cubetti (1 cm circa)
  • 150 g di piselli surgelati
  • 1 cucchiaino di sale
  • 300 g di petto di pollo a tocchetti (2 cm circa)
  • 2 peperoncini jalapeño in salamoia, sgocciolati e a tocchetti
  • olio extravergine di oliva a piacere
  • 1 avocado (opcjonalnie) sbucciato e a fettine

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 190 kcal / 795 kJ
Białko 22 g
Tłuszcz 6.3 g
Węglowodany 12.2 g
Błonnik 2.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...