Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di Spagna
- 1 arancia, preferibilmente biologica, la scorza (senza la parte bianca) e il succo
- 1 arancia
- 120 g di zucchero
- 3 uova
- 220 g di farina tipo 00
- 50 g di olio di semi di girasole
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- 1 pizzico di sale
Bagna all'arancia
- 100 g di acqua
- 20 g di zucchero
- 10 g di liquore all'arancia (opcjonalnie)
Crema all'arancia
- 1 arancia, preferibilmente biologica, la scorza (senza la parte bianca) e il succo
- 1 arancia
- 90 g di zucchero
- 300 g di latte
- 30 g di amido di mais (maizena)
- 2 tuorli
- 10 g di liquore all'arancia (opcjonalnie)
Terminare la preparazione
- 250 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1146 kJ / 274 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 33.4 g
- Tłuszcz
- 13.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 80.3 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nuvola di pan di Spagna agli agrumi di Sicilia
1 Std. 40 Min
Torta deliziosa di mandorle
9h
Panini panda dolci
4u.
Fantasia di nocciole
1h 35min
Marsigliesi
1 Std.
Tartellette cocco e mandorle con curd alle arance
2 Std.
Pan di Spagna
1h 50min
Éclair alla crema di limone
4u.
Tortine al cioccolato
1 Std. 25 Min
Torta fragole e Champagne
4 Std. 30 Min
Torta veloce al cioccolato
20min
Torta Bicerin
30 Min