Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di zucchero
- ½ limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 250 g di latte + q.b.
- 20 g di lievito di birra fresco
- 50 g di burro a pezzi piccoli
- 550 g di farina manitoba + q.b.
- 1 uovo medio
- 20 g di liquore a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1629.3 kJ / 389.4 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 69.1 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 33.8 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 224.8 mg
Alternatywne przepisy
Focaccia dolce
45 Min
Tarallucci alla confettura di uva
2 Std.
Pandolce variegato alla confettura
9 Std.
Corona di pan di pizza
4h
Treccia di pan brioche ripiena
2 Std. 20 Min
Danubio dolce
3h 25min
Treccia alla cannella
3 godz. 10 min
Millefoglie pepe e origano
4 godz. 30 min
Fugassa veneta
4h
Gubana
3 Std. 45 Min
Ciambelline intrecciate all'uvetta
4h 20min
Torta di rose
2 Std.