Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di zucchero
- ½ limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 250 g di latte + q.b.
- 20 g di lievito di birra fresco
- 50 g di burro a pezzi piccoli
- 550 g di farina manitoba + q.b.
- 1 uovo medio
- 20 g di liquore a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1629.3 kJ / 389.4 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 69.1 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 33.8 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 224.8 mg
Alternatywne przepisy
Brioche francese al burro
5 godz. 40 min
Brioche morbide molisane
7 Std.
Treccia di pan brioche ripiena
2h 20min
Girelle al Rum e arancia
7h 30 min
Pan Brioche
8h
Pandolce variegato alla confettura
9 godz.
Cornetto gigante
6 Std.
Treccine al kefir
7h 30 min
Panini alla zucca
4 Std.
Pan brioche allo yogurt
5h 15min
Parker rolls (Brioche allo yogurt)
7 Std.
Panone di Natale
2 Std. 30 Min