Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Manteiga q.b. p/ untar
- 60 g framboesas
- 35 g amêndoa s/ pele
- 1 ovo
- 60 g leite
- 60 g crème fraîche
- 40 g açúcar, mais q.b. p/ polvilhar
- Açúcar em pó q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1268.6 kJ / 303.2 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 29.3 g
- Tłuszcz
- 18.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.4 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 61.4 mg
Alternatywne przepisy
Tarteletes de citrinos
2h
Crepes com recheio de espargos
50 min
Bolo de maçã
1 Std.
Sapateiras gratinadas
40 Min
Tarte de pera e amêndoa
1 Std. 20 Min
Florentinos
1 Std. 10 Min
Crepes de pescada
1h 15min
Blättertorte
2h
Blinis com tomilho limão e salmão marinado
72h
Risoto de tamboril
50 min
Lasanha de espinafres, requeijão e pesto
55min
Brownie de chocolate e cenoura
45 Min