![Coulis de tomates Coulis de tomates](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1b3aea4f-44d8-4e68-8f78-d90d690d3a5e/Derivates/a9719df2-7efe-493f-ac12-ab86a65bee2d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 2 gousses d'ail
- 1 branche de thym frais, effeuillée
- 1 branche de romarin frais, effeuillée
- 2 feuilles de laurier déshydratées
- 30 g d'huile d'olive
- 100 g de tomates séchées
- 1 c. à soupe de concentré de tomate
- 1500 g de tomates bien mûres, coupées en morceaux
- 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 219.9 kJ / 52.6 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 4.6 g
- Tłuszcz
- 2.3 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Confiture de prunes à l'armagnac
6sa
Confiture d'abricots
6sa
Confiture pêche-myrtille
6sa
Coulis de tomates aux herbes de Provence
1 Std.
Confiture de figues
1h 30min
Confiture de tomates vertes
24h
Gelée de fruits rouges
2h 45min
Confiture de fraises
6sa
Gelée de coing et pâte de fruits
72h
Gelée et pâte de coing
24h
Gelée de framboise
6sa
Confiture de framboises au romarin
30 Min