Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g de cilantro
- 300 g de cebolla, en cuartos
- 10 pimientas negras enteras
- 1 hojas de laurel, secas
- 1300 g de agua
- 300 g de pulpo crudo
- 15 g de aceite de oliva
- 25 g de ajos
- 400 g de jitomate, en cuartos
- 80 g de vino blanco
- 200 g de arroz de grano largo
- 1 cucharada de sal gruesa
- Wartości odżywcze
- na 5 porciones
- Kalorie
- 1184 kJ / 282 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pollo en salsa de almendras
2h
Lomo de cerdo en salsa agridulce
9h 30min
Pollo frito y elote dulce
55 min
Lomo de cerdo en salsa de jitomate con albahaca y Arroz al limón
1 Std.
Caldo de pasta con pescado
40min
Res con chile estilo tailandés
30min
Crema de verduras
20 Min
Strata de champiñon y lomo canadiense
1 Std.
Almejas a la portuguesa
25 Min
Pollo a la tapenade con puré de papa y cebolla caramelizada
2h 15min
Albóndigas (Soutzoukakia) con arroz rojo
1 Std.
Lomo de cerdo en salsa de tamarindo
1 Std.