Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g de cilantro
- 300 g de cebolla, en cuartos
- 10 pimientas negras enteras
- 1 hojas de laurel, secas
- 1300 g de agua
- 300 g de pulpo crudo
- 15 g de aceite de oliva
- 25 g de ajos
- 400 g de jitomate, en cuartos
- 80 g de vino blanco
- 200 g de arroz de grano largo
- 1 cucharada de sal gruesa
- Wartości odżywcze
- na 5 porciones
- Kalorie
- 1184 kJ / 282 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta de jitomate y chorizo
25 Min
Camarones al ajillo
35 min
Pollo alla cacciatora
1 godz. 20 min
Caldo de pescado
40 min
Crema de papa y poro, camarones con verduras y duraznos al vapor TM6
1 godz.
Pasta con camarones
35 min
Pulpo en chile morita TM6
1 godz. 30 min
Pulpo con puré de betabel y chile manzano
2 Std.
Spaghetti alla putanesca
40 min
Linguini frutti di mare para 2
40 min
Pasta con camarones y chorizo
30 min
Chimichurri de jalapeño y albahaca
10 Min