![Arroz con pulpo Arroz con pulpo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E6BE2774-DEF0-480C-8C70-1BE6C9ABE9A0/Derivates/FB87A7B8-2B2D-4344-A6C2-0FCFB4E22F83.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de cebolla blanca, en trozos
- 2 dientes de ajo
- 50 g de aceitunas verdes deshuesadas
- 400 g de jitomate
- 60 g de aceite de oliva
- 500 g de pulpo cocido, en trozos
- 50 g de vino blanco
- 2 sobres de tinta de calamar
- 2 hojas de laurel, secas
- 250 g de arroz basmati, enjuagado
- 600 g de agua
- chile güero, en escabeche, al gusto
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1746 kJ / 416 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa de vainilla
15 Min
Caldo loco huasteco
1 godz.
Flanes de chícharo con salsa de queso
40min
Sorbete de limón
8 godz. 30 min
Quenelles con salsa de berros
2h 45min
Pavlova
1 godz.
Crema de verduras
20min
Salsa de tamarindo
40min
Souffle de chocolate
1 godz.
Tradicional barbacoa hidalguense
3 Std.
Sopa de lima yucateca
40min
Sopa de hongos con huitlacoche
25min