Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de cebolla blanca, en trozos
- 2 dientes de ajo
- 50 g de aceitunas verdes deshuesadas
- 400 g de jitomate
- 60 g de aceite de oliva
- 500 g de pulpo cocido, en trozos
- 50 g de vino blanco
- 2 sobres de tinta de calamar
- 2 hojas de laurel, secas
- 250 g de arroz basmati, enjuagado
- 600 g de agua
- chile güero, en escabeche, al gusto
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1746 kJ / 416 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa de chile de árbol
10 Min
Salsa verde
10 Min
Spaghetti con almejas y vino blanco
1 Std. 30 Min
Linguini con surimi y berros
25 Min
Sopa fría de yogur con cilantro
5 Min
Pulpo con crema de calabacitas
1 godz. 5 min
Huevos cocidos
20 Min
Dip de huitlacoche
4h
Duraznos al anís
12 Std. 30 Min
Chicharrón en salsa verde
25 Min
Filete a la pimienta
1h 40min
Arroz al chile serrano y epazote
2h 40min