Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salmão
- 300 g abacate cortado em cubos pequenos
- 2 limões (raspa e sumo)
- 2 c. chá de flor de sal
- 10 g coentros, só as folhas
- 80 g chalota
- 800 g salmão fresco limpo e cortado em cubos, semicongelado
- 2 c. chá de mostarda de Dijon
- 8 pés de aneto
- 30 g alcaparras em conserva
- 1 c. chá de pimenta rosa
Blinis
- 280 g leite
- 70 g sumo de limão (1 unid. aprox.)
- 10 g mel
- 50 g manteiga à temperatura ambiente
- 10 g fermento de padeiro fresco
- 2 gemas de ovo
- 100 g farinha de espelta
- 75 g farinha tipo 55
- 2 claras de ovo
- Manteiga q.b. p/ untar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 0 kJ / 66 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Foie gras - Figado de pato
20hod. 35min
Soufflé de queijo
50min
Vichyssoise
40min
Choux de camarão com molho de açafrão
1h 30min
Gaspacho
10min
Ceviche de robalo com leche de tigre
2h 15 min.
Gaspacho
30min
Risoto de cevada perolada, agrião e espargos
1h 15min
Ceviche de salmão
5h
Vichyssoise de espargos
40min
Guacamole com nachos
40min
Bife tártaro com emulsão de mostarda
50min