Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de lait
- 200 g de fromage abondance, coupé en cubes (1 cm env.)
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 30 g de cassonade
- 250 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 5 jaunes d'œufs
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1125.6 kJ / 271.1 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 6.4 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Flan au chèvre, fondue de poireau et sauce au yaourt
50 Min
Bouchées aux trois chocolats
2 Std. 30 Min
Soufflés poires roquefort
1 Std.
Riz au lait aux abricots comme un tiramisu
2 Std.
Crème brûlée
2h 40min
Œuf florentin revisité à l'italienne (Zone 2)
2 Std.
Crémeux de pommes de terre de l'île de Ré, coquillages de nos côtes - Richard Toix
40 Min
Choux amarena
1 Std. 25 Min
Bavarois meringué aux fraises
4 Std.
Gnocchi de ricotta, sauce à l'artichaut
1 Std.
Chouquettes à la crème pralinée
2 Std. 15 Min
Île flottante au foie gras
25 Min