Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de lait
- 200 g de fromage abondance, coupé en cubes (1 cm env.)
- 250 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 5 jaunes d'œufs
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 30 g de cassonade
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1125.6 kJ / 271.1 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 6.4 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Béchamel au fromage
25 menit
Menu veggie - Mousse au chocolat blanc et au citron
4hod. 20min
Les palets roses de Jeanne
1 Std. 15 Min
Coulant chocolat au cœur caramel
24h
Sphères glacées au caramel de café
24h
Mousse chocolat-café
1 Std. 30 Min
Crème brûlée au chocolat
3sa 15 dk
Welsh au stilton
35min
Tiramisu sans cuisson
4h
Tarte au citron
12j
Île flottante au foie gras
25 menit
Faisselle de chèvre au pesto d'herbes sucré
1 Std. 15 Min