Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de pierna y muslo de pollo, sin piel, (2 piernas y 2 muslos aprox.)
- 1500 g de agua
- 1 chile ancho, sin semillas y asado
- 1 chile guajillo, sin semillas y asado
- 140 g de jitomate, cortado en cuartos
- 35 g de cebolla
- 1 diente de ajo
- 25 g de aceite
- 85 g de pepitas de calabaza, peladas y tostadas
- 1 cda de ajonjolí blanco, tostado
- ¼ cdita de sal fina
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1659 kJ / 395 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bisteces con papas en pasilla
1 Std. 15 Min
Adobo con carne
50min
Bisteces en salsa verde TM6
45 min
Cerdo entomatado
50min
Pollo encacahuatado
45 min
Entomatado de cerdo
1h
Pipián al chile manzano
10min
Muslos de pollo en adobo con nopales TM6
45 min
Mixiote de pollo
1h
Cerdo con chilacayotes en pipián
55min
Pollo con mole verde
1h
Costillas de cerdo agridulces
40 min