Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ensalada de col
- 200 g de col morada, en trozos
- 50 g de jugo de limón, recién exprimido
- ¾ cdita de sal fina
Mayonesa de habanero
- 250 g de aceite
- 2 chiles habaneros, sin rabo y asados
- 20 g de vinagre de vino blanco
- 1 huevo
- 5 g de hierbabuena fresca, sólo las hojas
- 1 cdita de sal fina
Tacos de camarón
- 1 clara de huevo
- 1 yema de huevo
- 85 g de harina
- 20 g de fécula de maíz
- 100 g de agua mineral gasificada
- ½ cdita de sal fina
- aceite para freír, el necesario
- de pimienta negra recién molida
- 20 de camarones medianos crudos, pelados y sin cabeza
- 10 tortillas de maíz
- cilantro, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 1575 kJ / 375 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Taquitos de camarón al chipotle con tortillas de harina
15 Min
Sopa de tortilla
40 min
Sopa de tortilla
25 min
Chilaquiles rojos
25 min
Enchiladas suizas
1h
Flautas ahogadas
1h
Pozole Rojo
1h 30min
Aguachile de camarón
15 Min
Birria de res estilo Jalisco
1h 45min
Tortas ahogadas
2h 40min
Chilaquiles divorciados
1h
Tacos de camarón de la Viga
40 min