Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de agua
- 500 g de patatas en trozos de 5 cm
- 300 - 350 g de acelgas (con penca) en trozos de 5 cm
- 500 g de mejillones
- 1 cucharadita de sal
- 4 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva
- 1 cucharadita de pimentón
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1056 kJ / 252 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 666.7 mg
Alternatywne przepisy
Coliflor al vapor con gulas en vinagreta de pimientos
1h
Judías verdes salteadas con tomates cherry
30 Min
Brócoli al vapor sobre crema de puerros al aroma de berberechos
45 Min
Brócoli con salsa de garbanzos
30 Min
Salteado de escarola con puerros
20 Min
Coliflor salteada para dos
25 Min
Acelgas en adobillo
40min
Coliflor al vapor con salsa de mantequilla y alcaparras
50 Min
Coliflor al vapor con salsa de cacahuetes
50 Min
Bacalao al vapor con arroz, espinacas y salsa de limón
35 Min
Pencas de acelga con beicon y nueces
30 Min
Acelgas y ajetes con huevos
40min