Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de agua
- 500 g de patatas en trozos de 5 cm
- 300 - 350 g de acelgas (con penca) en trozos de 5 cm
- 500 g de mejillones
- 1 cucharadita de sal
- 4 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva
- 1 cucharadita de pimentón
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1056 kJ / 252 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 666.7 mg
Alternatywne przepisy
Judías verdes salteadas con tomates cherry
30 min
Judías verdes con salsa bechamel al curry
30 min
Espinacas con patatas
30 min
Tortilla de champiñones al ajillo
25 min
Coliflor al vapor con gulas en vinagreta de pimientos
1h
Acelgas y ajetes con huevos
40 min
Brócoli al vapor sobre crema de puerros al aroma de berberechos
45 min
Pencas de acelga con beicon y nueces
30 min
Espaguetis integrales con alcachofas y jamón ibérico
1h
Espárragos blancos frescos guisados con huevos de codorniz
40 min
Coliflor salteada para dos
25 min
Ensalada de habas y guisantes con jamón
30 min