Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de salmón fresco sin piel ni espinas semicongelado, en trozos
- 50 g de zumo de lima
- 1 cucharada de salsa de soja
- 150 g de cebolla roja en cuartos
- 8 pepinillos en vinagre
- 1 cucharadita de salsa inglesa (salsa Worcestershire)
- 1 cucharadita de mostaza de Dijon
- 10 g de aceite de oliva
- 1 cucharada de alcaparras
- 150 g de salmón ahumado en dados de 1 cm.
- 1 aguacate grande, maduro
- 1 pellizco de sal
- 150 g de alcaparrones
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 729 kJ / 174 kcal
- Białko
- 12.7 g
- Węglowodany
- 7.2 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 1653.7 mg
Alternatywne przepisy
Crema fría de pepino (Okroshka)
40min
Blinis con tartar de salmón
1h 20 min
Bibimbap burrito
45min
Langosta encebollada a la menorquina
40min
Mini quiches de verduras con confit de pato (Cocción lenta)
1h
Guacamole
10 min
Gazpacho de melón
15min
Fondue de queso en calabacitas con gambones salteados
1h
Aguacates a la plancha con tomate picante
25 min
Gyozas (empanadillas japonesas)
1h
Noodles de pollo y langostinos
35 Min
Tataki de atún
30min