![Purée potiron-orange Purée potiron-orange](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/581FBC88-7022-4333-9402-8211D525899E/Derivates/52E0C42D-722A-41B9-9C3F-19B65936DE25.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g d'eau
- 200 g de pommes de terre, à chair farineuse, détaillées en cubes
- 700 g de chair de potiron, détaillée en cubes
- 1 orange non traitée, zeste râpé et jus
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 359 kJ / 85 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 16.5 g
- Tłuszcz
- 0.3 g
- Błonnik
- 5.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purée de carottes
30 min
Purée de panais aux vapeurs d'orange
40 min
Purée panais-butternut, feuilles de betterave et pignons de pin
45 min
Purée de butternut et roulé de veau
50 min
Purée butternut-noisettes
50 min
Purée de panais et légumes d'hiver
40 min
Purée de pommes de terre-betterave
45 min
Purée de potimarron, pruneaux et poulet
40 min
Purée panais potiron
45 min
Purée carotte-pomme de terre
25 min
Purée de patate douce au gingembre
30 min
Purée carotte-coco
40 min