Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Butter
- 80 - 100 g Zwiebeln, halbiert
-
200
g Rote Rüben, roh, geschält in Stücken
lub 200 g Rote Rüben, gekocht, in Stücken - 100 g Rotwein
- 3 TL Vanillezucker
- 200 g Sauerkraut
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 1 Sternanis
- ½ Zimtstange
- 1 - 2 Birnen
- 1 Spritzer Zitronensaft
- 2 - 3 Prisen Salz
- 30 - 60 g Orangensaft, frisch gepresst
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1576 kJ / 376 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 13 g
- Sód
- 931 mg
Alternatywne przepisy
Hafaloab mit Kraut
1h 15 min
Fastensuppe
45min
Pastinaken-Kürbis-Suppe
35 Min
Gedämpfte Rote Rüben mit cremiger Walnusssauce
1h
Menü: Gemüsesuppe; Schnelle Marillenknödel
1h
Radisalat
20 min
Menü: Geeister Himbeerdrink, fruchtiger Linsensalat & Kokospudding
55min
Gemüsesalat im Glas
20 min
Kren, milchsauer vergoren
72hod. 25min
Gemüseplatte mit Petersilien-Zitronensauce
50min
Sauerkraut, wild fermentiert
336h 45min
Maronicreme
15min