![Chicoréeschiffchen mit Oliven-Nuss-Tapenade Chicoréeschiffchen mit Oliven-Nuss-Tapenade](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A49BA37F-1C05-44FB-912B-6E09944A2868/Derivates/141446a6-982e-4910-99eb-d07745557dea.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g schwarze Oliven, entkernt (F), etwas mehr zum Dekorieren in Ringe geschnitten
- 150 g Walnusshälften (E), etwas mehr zum Dekorieren
- 1 Scheibe frischer Ingwer (M), geschält (ca. 5 mm)
- 40 g natives Olivenöl extra (E)
- 20 g Zitronensaft, frisch gepresst (H)
- ¼ TL Pfeffer, frisch gemahlen (M)
- ½ - ¾ TL Salz (W), nach Geschmack
- 2 Stück Chicorée (F)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1421 kJ / 339 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Lauwarmer Pastinakensalat
45 min
Ofenmelanzani mit Chermoula, Zitronenbulgur und Minzjoghurt
1 Std. 20 Min
Fenchel-Spargel-Salat mit weichem Camembert
30 min
Lauwarmer Kürbissalat mit Minzdressing
50 Min
Fenchelsalat mit rosa Pfeffer
10 Min
Linsensalat mit Tomaten und Feta
50 Min
Gorgonzolamousse mit Balsamicozwetschken
1 Std. 10 Min
Mandelpudding mit Portweinzwetschken
2h 20min
Fenchelsalat mit Grapefruit
20 min
Radieschenblätterpesto mit Haselnüssen
45 min
Frittata verde - Grüne Gemüse Frittata
35 min
Randen-Hummus
10 Min