Schwarzwurzeln in Zitronensauce mit Petersilerdäpfeln

Schwarzwurzeln in Zitronensauce mit Petersilerdäpfeln

4.3 35 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

  • Petersilie Blättchen abgezupft
    1 Bund
  • Butter in Stücken
    20 g
  • Salz
    ¾ TL
  • Wasser
    500 g
  • Erdäpfel geschält, in Stücken (3 cm)
    800 g
  • Bio-Zitronen
    2
  • Schwarzwurzeln
    500 g
  • Eier (Größe M)
    4
  • Schlagobers
    100 g
  • Kapern, eingelegt
    1 EL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 TL
    1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
  • Speisestärke
    1 EL
  • Pfeffer, frisch gemahlen zur Dekoration

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 471 kcal / 1972 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 62 g
Błonnik 9.5 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Sód 628 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...