Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g di acqua
- 700 g di friarielli (cime di broccoli)
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino rosso secco
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di salsiccia secca a pezzi (2-3 cm)
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1870.2 kJ / 446.7 kcal
- Białko
- 21.2 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 37.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.4 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 1165.2 mg
Alternatywne przepisy
Contorno di scarola con noci e pinoli
20 Min
Pasta e piselli
35min
Pasta e fagioli alla napoletana
40min
Scarola imbottita alle acciughe
1小时
Riso e verze
1 Std. 10 Min
Pasta e lenticchie al pomodoro
50min
Contorno di friarielli alla napoletana
40min
Pasta e patate con provola
1小时
Pasta patate e provola
55min
Ziti con ragù alla napoletana
1 Std. 30 Min
Ziti spezzati con ragù genovese
3hod.
Casatiello sugna e pepe
2 Std. 30 Min