Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g Erdnussöl
- 50 g Massaman-Currypaste
- 400 g Rindfleisch aus der Schulter, in Streifen (1 cm)
- 600 g Kokosmilch
- 20 g Palmzucker
- 50 g Fischsauce
- 50 g Tamarinden-Paste
- 250 g Kartoffeln, in Stücken (1 cm)
- 1 Zimtstange
- 2 Kaffir-Limettenblätter, getrocknet
- 2 EL Koriander, gehackt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2535 kJ / 606 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 44 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schnelles Thai-Curry mit Huhn
40 min
Rotes Thai-Curry mit Geflügel
45 min
Cape Malay Hähnchen-Curry
1h
Schnelles Lamm-Dhansak
45 min
Rindfleisch-Curry mit Tamarinde und Klebreis
9 Std.
Pad Thai mit Huhn
20 min
Meeresfrüchte Korma
40 min
Massaman-Curry
1h 40min
Hähnchen-Tajine mit Birnen und Backpflaumen
40 min
Grünes Curry mit Hackbällchen
45 min
Nasi Goreng
50 min
Hähnchen Tikka Masala
1h