Urządzenia i Akcesoria
Massaman-Curry
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 Portionen
Składniki
-
Zwiebeln halbiert2
-
Kokosmilch (400 g), nicht schütteln1 Dose
-
Massaman-Currypaste20 g
-
Rindergulasch in Würfeln (3 cm)600 g
-
Wasser150 g
-
2 TL Limettenschale, fein abgeriebenKaffir-Limettenblätter, frisch oder TK5
-
Zimtstange1
-
Limettensaft30 g
-
brauner Zucker2 TL
-
Fischsauce1 - 2 EL
-
Kartoffeln mittelgroß, ungeschält500 g
-
Süßkartoffeln mittelgroß, ungeschält400 g
-
Salz4 Prisen
-
Erbsen, TK300 g
-
Koriander12 Stängel
-
Erdnusscreme20 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
43 g
Kalorie
3434 kJ /
821 kcal
Tłuszcz
34 g
Węglowodany
76 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 2/2018
47 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Grünes Curry mit Hackbällchen
45 min
Chicken Tikka Masala
45 min
Thai-Lachs-Päckchen
45 min
Pad Thai mit Huhn
20 min
Kokossuppe Tom Kha Gai
35 min
Massaman Curry mit Rindfleisch
40 min
Kerala Fisch Curry
30 min
Chicken Saag
50 min
Schnelles Lamm-Dhansak
45 min
Wagyu-Eintopf mit Süßkartoffeln (Dubai)
2 godz.
Chicken Akhni
1 godz. 30 min
Hähnchen Tikka Masala
1 godz.