Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g manteiga
- 30 g azeite
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 200 g alho-francês cortado em pedaços
- 2 dentes de alho
- 50 g vinho branco
- 500 g água
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo caldo de legumes - 500 g corações de alcachofra em conserva escorridos
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1500 g mexilhão fresco e limpo
- 100 g natas
- 50 g vinagre balsâmico
- 1 c. sopa de tomilho, só as folhas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1858.3 kJ / 444.1 kcal
- Białko
- 34.1 g
- Węglowodany
- 28.9 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.1 g
- Błonnik
- 5.7 g
- Sód
- 1202.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão de queijo fácil
30 Min
Gelo picado
5min
Soufflé de limão
40 min
Creme de ervilhas e agrião
45 Min
Sopa de milho
50 Min
Pão com recheio de truta fumada, atum e queijo-creme
1h 50 min
Terrine de beterraba e queijo de cabra - TM6
Brak ocen
Sopa de meloa
1 Std.
Creme de couve-flor com profiteroles de tomate seco
2 Std. 25 Min
Creme de milho e pimento
10 Min
Molho béarnaise
15 Min
Gelo picado
5min