Crumble au potiron et jambon

Crumble au potiron et jambon

4.5 458 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 portions

Składniki

La pâte à crumble
  • 90 g de comté
  • 100 g de farine de blé
  • 70 g de beurre et un peu pour beurrer et gratiner
  • 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
La compotée de potiron
  • 100 g d'oignon coupé en deux
  • 10 g d'huile d'olive
  • 300 g d'allumettes de jambon
  • 650 g de chair de potiron surgelée, coupée en morceaux
  • 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 2 pincées de poivre blanc moulu à ajuster en fonction des goûts
  • beurre pour gratiner

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 24.8 g
Kalorie 1947 kJ / 466 kcal
Tłuszcz 27.8 g
Błonnik 27.8 g
Węglowodany 31 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...