Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de parmesan, coupé en morceaux
- 1 gousse d'ail
- 30 g d'échalote
- 10 g d'huile d'olive
- 250 g de blé en grains
- 120 g de vin blanc sec
- 320 g d'eau
- 1 cube de bouillon de volaille
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- ½ c. à café de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 100 g de poivron rouge grillé, en conserve, coupé en dés
- 100 g de moules à l'escabèche
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1782 kJ / 426 kcal
- Białko
- 19.3 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
Alternatywne przepisy
Brandade de thon
1 Std.
Façon thaïe
25 Min
Marmites de la mer
45 Min
Farfalle aux couleurs italiennes
30 Min
Brandade de sardine
35 Min
Couscous de rouget aux poivrons
30 Min
Risotto au saumon
45 Min
Gratin de courgettes aux crevettes
55min
Gratin de poisson
45 Min
Risotto aux épinards et crème au safran
40 Min
Risotto de crozets aux champignons et au lard
45 Min
Linguine aux moules, ail et brocoli
55min