Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 500 g de pomme de terre, émincée en rondelles (0,2 cm d'épaisseur)
- 500 g de potimarron, coupé en morceaux
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 20 g de gingembre frais
- 20 g de beurre doux
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 100 g de lait
- 1 pincée de noix de muscade fraîchement râpée
- 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 780 kJ / 186 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 20.8 g
- Tłuszcz
- 9.5 g
Alternatywne przepisy
Risotto au potimarron
1j
Tarte au potiron, poireaux et lardons
1j
Crumble de potiron et jambon
1h 10 min
Gratin de courgette aux lardons
40 min
Gratin de blettes
1j
Tarte croustillante carotte et courgette
1j
Crumble de panais et courgettes
1 godz. 5 min
Gratin de crozets aux blettes et champignons
55 Min
Lasagnes à la fondue de poireaux
1j
Gratin de potiron aux châtaignes
1h 10 min
Gratin de panais au parmesan et aux noisettes
1 Std. 15 Min
Gratin de courge
1j