Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de parmesan, coupé en morceaux (3 cm)
- 1 échalote (env. 30 g)
- 40 g de beurre
- 10 g d'huile d'olive extra vierge
- 320 g de riz spécial risotto (Carnaroli, Arborio par ex.), 14-15 minutes de cuisson (voir "Conseil(s)")
- 60 g de vin blanc sec
- 720 g d'eau
-
1
cube de bouillon de volaille, de viande ou de légumes
lub 1 c. à café bombée de fond de viande maison ou de fond de légumes, - ½ - 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1812 kJ / 433 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 1.8 g
Alternatywne przepisy
Risotto aux asperges
45min
Risotto aux morilles
45min
Polenta au beaufort et jambon ibérique
15min
Risotto aux cèpes
30min
Risottos aux champignons, petits pois et pancetta
35min
Risotto au poireau et au gorgonzola
45min
Menu veggie - Risotto forestier aux pignons
1 Std.
Risotto aux asperges
35min
Filet de veau, polenta crémeuse au parmesan
1h 10min
Risotto au poireau et à la pancetta
35min
Polenta aux cèpes, œuf au plat
30min
Risotto parmesan, olive et zeste de citron
35min