
Urządzenia i Akcesoria
Apfel-Sellerie-Suppe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen
Składniki
-
Knollensellerie ungeschält250 - 300 g
-
Äpfel ungeschält150 - 180 g
-
Wasser500 g
-
Gewürznelken2
-
Zitronenschale1 TL
-
Zitronensaft, frisch gepresst1 EL
-
Schalotten halbiert60 g
-
Butter20 g
-
Dinkelmehl1 EL
-
Weißwein125 g
-
Apfelsaft125 g
-
Salz½ TL
-
Pfeffer, frisch gemahlen2 Prisen
-
Schlagobers70 g
-
Zitronenmelisse, frisch zum Dekorieren
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
208 kcal /
870 kJ
Białko
2 g
Tłuszcz
11 g
Węglowodany
22 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Sód
377 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

So genießt Österreich II
73 Przepisy
Austria
Austria