Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 3 foglie di basilico fresche, lavate
- 5 foglie di menta, lavate
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 500 g di acqua
- 700 - 800 g di polpo fresco, pulito ed eviscerato
- 400 g di zucchine a tocchetti (2 cm circa)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1012 kJ / 242 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 15 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Insalata di polpo, sedano e prezzemolo
50 Min
Moscardini al limone
30 Min
Insalata di calamari al limone
35min
Calamari ripieni di zucchine e capperi
1h
Insalata di polpo, noci, mais e fagiolini
1h
Seppioline al vino bianco
25 Min
Insalata di polpo con pomodorini e rucola
40 Min
Polpo con patate alla salentina
1h 10min
Gamberi in insalata esotica
30 Min
Insalata fredda di polpo e patate
50 Min
Polpo in rosso
35min
Polpo in guazzetto (per 2 persone)
50 Min