Calamari cipolle e patate
TM31 TM5 TM6

Calamari cipolle e patate

4.6 (76 ocen)

Składniki

Dressing

  • 8 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 1 limone, preferibilmente biologico, il succo spremuto fresco
  • 1 cucchiaino di senape
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato

Calamari, patate e cipolle

  • 700 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
  • 350 g di patate, pelate e a tocchetti (1 cm)
  • 500 g di calamari freschi, puliti
  • 70 g di cipolla rossa a fettine sottili

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1012 kJ / 242 kcal
Białko
17.9 g
Węglowodany
15.5 g
Tłuszcz
12.5 g
Błonnik
1.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy