![Tamales de Frijol Tamales de Frijol](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C39AE677-CAE7-40EF-BA9F-C4ED96214056/Derivates/9DEF0FDD-A918-4E6A-9E22-8EDA6E666022.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 hojas de maíz para tamal, secas
- 400 g de masa de maíz, para tortillas
-
100
g de manteca de cerdo
lub 100 g de manteca vegetal - 1600 g de agua
- 1 cucharada de sal
- 20 g de harina de maíz nixtamalizado
- 1 cucharadita de polvo para hornear
- 60 g de cebolla, en trozos
- 1 diente de ajo
- 10 g de aceite
- 100 g de frijoles cocidos, (pueden ser de lata), escurridos
- 15 hojas de epazote
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 643 kJ / 153 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caldo de habas con nopales
9h
Caldo de camarón
40 min
Tinga de setas
25 Min
Mole de olla vegetariano
1h
Cochinita pibil
4 Std.
Pambazos CDMX
2 Std. 30 Min
Tamales de frijol con queso
2 godz. 10 min
Chicharrón en salsa verde
35 min
Tamales oaxaqueños
2 Std.
Chiles chipotles dulces
1h
Pozole de setas
1h
Tamales dulces de pasas
2 Std.